Glede på Grensen - Bolyst

/ Bolyst

Innholdsmarkedsføring fra Kaiman

– Vi jobber for at både de som allerede bor her og de som flytter hit eller besøker oss skal trives, sier Bjørnar Storeheier.

Følg med på hva som skjer Grenseland på Facebook:

Storeheier er prosjektleder for Bolyst i Grenseland – et samarbeidsprosjekt for kommunene Aremark, Rømskog og Marker, som til sammen har 5700 innbyggere.

VINN IPAD ELLER OPPHOLD FOR TO PÅ RØMSKOG SPA & RESORT

Lik siden Bolyst i Grenseland på Facebook  - og send Facebook-melding med svar på følgende spørsmål for å ha sjansen til å vinne en Ipad eller spaopphold:

Hvilken kanal renner gjennom Grenseland?

– Det beste av to verdener

Haldenkanalen ved Ørje sluser i Marker kommune.

Haldenkanalen ved Ørje sluser i Marker kommune.

– Å bo i Grenseland-kommunene gir det beste av to verdener.  Store naturopplevelser knyttet til skog og vann, og pendleravstand til Østfold-byene og Oslo, gjør at vi kan ha landsbygdas fordeler uten å måtte gi slipp på byens muligheter. E18 gjennom Marker skal nå utbedres og være ferdig om noen år. Det betyr at avstanden fra Grenseland til Østfold-byene og Oslo vil ta enda kortere tid, forteller Storeheier, og legger til:

– Vi er opptatt av å ta godt vare på de som kommer hit. Kommunene har laget en velkomstperm og vi inviterer jevnlig til tilflyttertreff for de nye innbyggerne. Flere norskkurs arrangeres både vår og høst.

Området har mange byggeklare tomter med flott utsikt over vannet. Les mer om å bo i Grenseland på boigrenseland.no

Trengte ikke hytta lenger

Marie Dahl Stangebye flyttet til Aremark for 5 år siden. Både hun og familien trives svært godt. Her sammen med hesten Lucky.

Marie Dahl Stangebye flyttet til Aremark for 5 år siden. Både hun og familien trives svært godt. Her sammen med hesten Lucky.

– Vi fant fort hjemmefølelsen og har aldri angret på at vi flyttet fra byen, sier Erik og Merete Stangebye, som flyttet fra Sarpsborg sentrum til Aremark for fem år siden.

Ekteparet har to døtre, og også de trives svært godt med sin nye tilværelse. Beliggenheten til eiendommen er usjenert og fin, og et perfekt sted for familiens to hester. Hestene er en stor trivselsfaktor for alle fire, og jentene har fått flere venner med samme interesse.

– Hele familien har blitt veldig godt mottatt, og jentene synes det var lett å få venner her, sier Merete og Erik, og forteller at familien tidligere hadde en hytte de brukte hver eneste helg.

– Den solgte vi ett år etter vi flyttet til Aremark. Vi trengte den rett og slett ikke lenger, fordi det vi søkte på hytta har vi fått her, sier ekteparet.

På det siste kommunebarometeret blir Grenseland-kommunen rangert som en av landets beste og den aller beste i Østfold.

Les mer om Grenseland på www.boigrenseland.no.

50 000 i premiepenger og egen app

– Kultur og idrett og friluftsliv er en viktig del av livet i Grenseland. Ildsjeler i en rekke lag og foreninger gjør en stor innsats for medlemmer i alle aldre. Idrettshaller og andre anlegg, kombinert med en flott natur, skaper stor aktivitet, forklarer Storeheier.

Grenseland-kommunene jobber hele tiden med å skape nye sosiale møteplasser. En skatepark og en ny lekeplass er blant annet åpnet nå i sommer.  I tillegg gjennomføres det en rekke arrangement hvor den sosiale faktoren er viktig.

– Vårmønstringen i Aremark, hvor man kan stille ut «alt som durer» fyller nesten en hel travbane, og pilkekonkurransen «Ørjes store fiskepris» med 50 000 kroner i premiepenger er bare noe av de mange arrangementene her, sier han.

Sammen med en lokal utvikler har de tre kommunene også laget en app som viser hva som skjer i kommunene direkte på mobilen.

Les mer om appen på www.skjer-i.no.

Rikt og populært dyreliv

I Haldenkanalen, med sine sluser, som renner gjennom regionen og i skogstjernene finnes et stort antall fiskearter. Disse områdene er populære både blant lokalbefolkningen og tilreisende sportsfiskere.  

– Store arealer med uberørt natur innbyr til jakt, fiske, bær- og sopplukking og turer, sommer som vinter. Med uberørt natur følger også en fauna som til tider skaper diskusjoner. Her fins både ulv, gaupe, villsvin, i tillegg til elg, rådyr og storfugl, forteller prosjektlederen.

Rømskog Spa & Resort ligger idyllisk til ved innsjøen Vortungen.

Rømskog Spa & Resort ligger idyllisk til ved innsjøen Vortungen.

Sjokolade og spa

– Ønsker du å nyte det gode liv på andre måter kan man besøke Rømskog Spa & Resort eller noen av spesialforretningene, som for eksempel Møllerens Hus eller deilige Sjokoladehagen, sier Storeheier, som inviterer alle til å ta en nærmere kikk på Grenseland, rett ved svenskegrensen og kun en kort kjøretur fra hovedstaden.

Følg Bo i Grenseland på Facebook.