Det gode liv i Drangedal - Bolyst

/ Bolyst

Innholdsmarkedsføring fra Kaiman

Ole-Kristian Jørgensen Honerud flyttet til Drangedal fra Oslo med kona Turid, sønnen Ola og katten Brodern. De stortrives nå på sitt nye småbruk.

– Vi var på jakt etter god plass på et småbruk som samtidig ikke var langt unna sivilisasjonen. Det fant vi i Drangedal, sier Ole-Kristian Jørgensen Honerud, som i juli flyttet til kommunen fra Oslo med kona Turid,  sønnen Ola og katten Brodern.

Les mer om Drangedal

I Drangedal har man mye plass å leke på. Her er utsikten fra det nye byggefeltet Hansbuseter.

I Drangedal har man mye plass å leke på. Her er utsikten fra det nye byggefeltet Hansbuseter.

Realiserer rural drøm

Tore Halvorsen er næringssjef i Drangedal kommune, og forteller at de er et populært mål for mennesker som ønsker å flytte mot strømmen og etablere seg med god plass på landet.

– Hos oss kan man realisere drømmen om en rural livsstil, samtidig som man har kort vei til store arbeidsmarked og urbane opplevelser i for eksempel Grenland. Med beliggenhet like ved en flott innsjø og fantastisk natur, samtidig som vi har gode kommunikasjonsmuligheter, er Drangedal et svært attraktivt sted. Vi er også flinke til å oppfordre og legge til rette for at innbyggere her kan drive egen virksomhet, noe mange setter pris på og utnytter, forteller næringssjefen.

Les mer om Drangedal kommune

Kommunen er svært positive til nye beboere, og jeg har opplevd dem som hjelpsomme og inviterende. Samtidig er folket som bor her utrolig lette å bli kjente med.

Ole-Kristian Jørgensen Honerud, ny beboer i Drangedal

Nederlandsk vekst

Drangedal opplever vekst, og jobber for å tilrettelegge for flere innflyttere, sier næringssjef Tore Halvorsen.

Drangedal opplever vekst, og jobber for å tilrettelegge for flere innflyttere, sier næringssjef Tore Halvorsen.

En fersk rapport fra Telemarksforskning om såkalte «livsstilstilflyttere», mennesker som migrerer med et ønske om selvrealisering gjennom et landlig hjem i et fredelig samfunn, viser at Drangedal har lykkes med innflytterprosjektet de startet i 2006. Her har man hovedsakelig rettet seg mot nederlendere.

– Mer enn 100 nederlendere har kommet hit som et resultat av dette arbeidet. Grunnen til det er at mange nederlendere bor trangt og har stor motivasjon for å finne et nytt hjem i landlige omgivelser. I tillegg er det en kulturlikhet mellom Nederland og Norge, noe som gjør at overgangen ikke blir skremmende stor. Drangedal innehar mange av de positive attributter folk som flytter mot strømmen er på jakt etter, forklarer Halvorsen, og påpeker at det slett ikke bare er nederlandske innflyttere som er velkomne til kommunen.

Gode naboer og bra fritidstilbud

Ole-Kristian og familien er strålende fornøyd med hvordan de har blitt mottatt i Drangedal.

Ole-Kristian og familien er strålende fornøyd med hvordan de har blitt mottatt i Drangedal.

At alle innflyttere blir godt mottatt i Drangedal kan Ole-Kristian Jørgensen Honerud skrive under på.

– Kommunen er svært positive til nye beboere, og jeg har opplevd dem som hjelpsomme og inviterende. Samtidig er folket som bor her utrolig lette å bli kjente med. Det gode naboskapet skaper en helt annen atmosfære enn i hovedstaden, og det var akkurat det vi var på jakt etter. Naturen er ganske enkelt utrolig, og jeg er også imponert over det gode kulturtilbudet her. Det er med å skape trivsel for både gammel og ung, påpeker Ole-Kristian.

Drangedal har natur som er lett å sette pris på og bruke både sommer og vinter.

Drangedal har natur som er lett å sette pris på og bruke både sommer og vinter.

Byggefelt står klart for nye innflyttere

Kommunen jobber stadig med å tilrettelegge areal for innbyggere, og det nyeste tilskuddet er byggefeltet Hansbuseter, som ligger i tilknytning til et større hyttefelt ved Tokevannet, 15 kilometer fra Drangedal sentrum.

– Samtidig ligger det kun en halvtimes fra Skien sentrum, noe som gjør det ideelt for folk som ønsker store tomter nært opp til arbeidsmarkedet i Grenland. Vi jobber stadig med å tilrettelegge for at Drangedal skal være et meget godt sted å bo, og ønsker at alle som ser etter et nytt hjem i regionen tar kontakt med oss og hører hva vi kan tilby, inviterer næringssjefen.

– Etter å ha bodd her i et halvt år kan jeg uten problemer anbefale Drangedal. Her kan man skape et godt hjem, legger Ole-Kristian til.

Les mer om Drangedal